ریاضی یا تجربی؟  کدومو برم؟laugh
 

واقعیت این است که دلیل انتخاب رشته شما کاملا به خود شما بستگی دارد. این که باید چه پیش‌نیازهایی داشته باشید و هر رشته چه آینده‌ای دارد و … همگی نکات فرعی هستند که در اکثر موارد هم اشتباه هستند. اما به هر حال در دوران دبیرستان انتخاب‌های شما محدود به چند گزینه خاص هستند و باید از میان گزینه‌های 

ریاضی-فیزیک، تجربی و انسانی  یکی را انتخاب کنید.

ریاضی تنها محدود به مهندسی نیست

بله، برای ورود به رشته‌های مهندسی بهتر است که رشته ریاضی فیزیک را انتخاب کنید و رشته‌های مهندسی بر اساس تصور عموم از شغل ‌های پردرآمد رشته ریاضی به حساب می‌آیند و به نظر برخی افراد هم کارهای رشته ریاضی محدود به همین مهندسی می‌شود.

اما باید این نکته را هم در نظر داشته باشید که آینده شغلی رشته ریاضی فیزیک تنها محدود به رشته‌های مهندسی نیست. همینطور خانم‌هایی که به دنبال فضاهای کاری متفاوت‌تری از آقایان هستند و دغدغه دانستن رشته های دانشگاهی ریاضی برای خانم ها را دارند نیازی نیست که به دلیل فضای کاری مهندسی از این رشته‌ها بترسند.

شاید بد نباشد بدانید که در سال‌های اخیر اکثر فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی در مقطع کارشناسی ارشد یا فوق لیسانس خود وارد رشته‌های اقتصاد و مدیریت کسب و کار یا MBA می‌شوند. علاوه بر این رشته‌هایی مانند حسابداری و آمار و مدیریت مالی و … هم بخشی از رشته‌هایی است که دانش‌آموزان رشته ریاضی فیزیک می‌توانند در دانشگاه به تحصیل در این رشته‌ها بپردازند.

پس ذهن خود را محدود به رشته‌های مهندسی و کار در کارگاه‌ها یا آزمایشگاه‌ها نکنید و بدانید که انتخاب‌های شما می‌تواند بسیار بیشتر باشد.

برای اینکه انتخاب شما راحت‌تر شود بهتر است به این نکته مهم توجه کنید که رشته تحصیلی شما در مقطع دبیرستان وما مشخص کننده شغل نهایی شما نیست.

در ادامه به یکی از رشته های دانشگاهی رشته ی راضی میپردازیم:

  • رشته مهندسی و علم مواد (متالورژی)

تجربه خود من از تحصیل در رشته مهندسی و علم مواد(متالوژی) در دانشگاه صنعتی شریف شاید نمونه جالبی باشد. تصوری که در ابتدا از این رشته داشتم، تکنولوژی‌های بسیار پیشرفته و آزمایشگاه‌های مجهز بود که البته آنقدرها هم درست از آب در نیامد.

شاید در طول ترم ده‌ها بار از زبان اساتید می‌شنیدیم که تکنولوژی‌های روز دنیا در این رشته در کشورمان وجود ندارد و ده‌ها سال هم از تمام دنیا عقب هستیم (که البته اشتباه هم نبود).

علاوه بر این تلاش برای تولید مقاله بیشتر و بیشتر و تبدیل شدن اساتید و دانشجویان به ماشین تولید مقاله، این رشته را هم همانند بسیاری رشته‌های دانشگاهی دیگر، درگیر خودش کرده است.

اما از نظر شغلی باید گفت که محیط‌های شغلی مرتبط با این رشته بیشتر حالت کارگاهی و همینطور آزمایشگاهی دارد و بسیار نیاز به تجربه در این زمینه وجود دارد و از نظر شباهت، بسیار به فضای شغل‌های وابسته به رشته مهندسی مکانیک نزدیک است.

مجتمع سلامت تهران برگزار کننده دوره های بدون کنکور حوزه سلامت:

کاشت مو

دستیار دندانپزشک

تکنسین داروخانه

فوریت پزشکی

تکنسین آزمایشگاه


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها